Kleine occasion in trek

9 mei 2016
Kleine occasion in trek | Occasion lease | Autobedrijf Auto Nol

Bekende kleine occasions zoals de Opel Corsa, Volkswagen Polo, Seat Ibiza, Renault Clio en Ford Fiesta zijn erg gewild onder de occasionkopers. Dit komt onder andere doordat de prijzen voor kleine occasions momenteel erg aantrekkelijk zijn. Hoewel de gemiddelde prijs van een occasion het afgelopen jaar gestegen is, zijn de kleine occasions nog steeds een stuk goedkoper dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Vier jaar oude occasion

Het meest populair zijn de modellen van ongeveer 4 of 5 jaar oud, dit betekent dus dat er minder wordt gezocht op de nieuwste modellen van kleine auto’s. De kleine occasions van ongeveer 4 jaar oud waren in het eerste kwartaal goed voor 830.000 zoekopdrachten van potentiĆ«le kopers op AutoScout24. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er ongeveer 415.000, dit betekent dat er dit jaar twee keer zo vaak gezocht wordt naar dit type occasion. Opvallend is dus dat er weinig gezocht wordt naar nieuwe modellen (van 1 jaar oud), deze zijn vaak te duur bevonden in verhouding met een auto van 4 jaar oud die slechts de helft van de nieuwprijs kost door afschrijving.

Kleine occasion

In totaal staan er ongeveer 172.000 auto’s online op AutoScout24, 43.000 daarvan zijn kleine occasions. Er is dus een groot aanbod van dit type auto. De mensen die een kleine occasion zoeken zijn voornamelijk op zoek naar auto’s in de kleuren grijs, zwart en blauw. Dit zijn tevens de kleuren die het meest worden aangeboden. De markt is dus goed op elkaar afgestemd.

Occasion leasen

Ook zijn de kleine occasions zeer in trek op de leasemarkt. Een kleine occasion leasen is erg gemakkelijk bij Auto Nol Lease. Zoals eerder genoemd kost een 4 jaar oude kleine occasion vaak nog maar 50% van de nieuwwaarde, daarom zijn deze auto’s tevens erg voordelig om te leasen. Bereken gemakkelijk uw leasebedrag op onze website en vraag een offerte aan. Uiteraard kunt u bij ons altijd eerst een proefrit maken! Wij ontvangen u graag als gast in onze mooie autoshowroom te Nijkerk!

« Terug naar het nieuwsarchief
Copyright © 2013-2024 - Auto Nol Lease. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer | Links | Sitemap